9 Şubat 2009 Pazartesi

Rıdvan Fadıloğlu Kimdir?

Biyografi

1964 yılında Gaziantep'te doğan Rıdvan Fadıloğlu,ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümünü 1986 yılında bitirerek mezun oldu.

Askerlik görevini Tokat'ta tamamlayarak Gaziantep'e döndü. 1966 yılında kurulan aile şirketinde, ikinci kuşak yönetici olarak çalışma hayatına atıldı. Aktif çalışma hayatının yanı sıra çeşitli meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.Bu kuruluşlardan bazıları şunlardır:

  • Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetim kurulu üyeliği
  • Serbest Bölge yönetim kurulu üyeliği
  • Gaziantepspor Kulübü delegeliği
  • Gaziantep Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği
  • TOOB Genel kurul delegeliği
  • Kent Konseyi imar komisyonu üyeliği

Ak Parti'nin kuruluşu ile birlikte parti üyeliği,mahalle temsilciliği,il delegeliği, il yönetim kurulu üyeliği,il yürütme kurulu üyeliği, il sekreterliği görevlerinde bulundu.

2004 yerel seçimlerinden bu yana Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı yapmaktaydı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Rıdvan Fadıloğlu Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin Açılışındaydı

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Şehitkamil ilçesinde Metin Özkarslı'nın yerine aday gösterilen Rıdvan Fadıloğlu, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir'de Asım Güzelbey'in danışmanlığını yapan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye başkanlığına aday gösterilmesi üzerine düşüncelerini aktardı ve "hepimize hayırlı olsun"dedi. Fadıloğlu, AK Parti'nin çok büyük bir parti olduğunu söyleyerek "Gaziantep'te daha yapacak çok işimiz var. Şehitkamil ilçesinde hizmetler devam edecek. Hep birlikte el ele vererek önce seçimi kazanmak, sonra da projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz"dedi.

MEVCUT BAŞKANLAR GÜZEL HİZMETLER YAPTI

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışında yaptığı konuşmada Fadıloğlu, Merkezi hükümetle yerel idare birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Merkezi hükümette yapılan çok güzel projeler var. Hizmetlerimizi vatandaşlarımız gayet net görüyor. Geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin bu, 5 yıl içinde katlanarak büyüdüğünü hepimiz gözlemledik... Mevcut görev yapan Belediye Başkanı arkadaşlarımız güzel hizmetler yapmıştır. Devam eden projeler var. Eksik kalanlar var. Bunların tamamlanması söz konusudur."

BU BİR NÖBET DEĞİŞİMİ

Bunun bir nöbet değişimi olduğunu ifade eden Fadıloğlu, "Tabi herkesin kendine göre bir bakış açısı var, bir misyonu var. Biz, daha farklı boyuttan bakarak daha farklı şeyler yapacağız. Ana unsur halka hizmet edebilmek, halkın gönlüne girebilmek. O yüzden kim belediye başkanı olmuş projeler nedir diye tartışmayacağız. Proje, insanın gönlüne girmek, proje insanın ihtiyaçlarını gidermek" dedi.

Rıdvan Fadıloğlu Çıksorut 2. Bölge Seçim Bürosunun Açılışındaydı

Birlik ve Beraberlik İçersinde Hizmete Devam Edeceğiz

Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil halkına hizmet için birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ve 29 Mart'ta hizmetlerin durmadan devam edeceğini söyledi. Mevcut Başkan Metin Özkarslı'ya destekleri için teşekkür eden Fadıloğlu, "Ak Partide makam küskünlüğü olmaz. Başkanımız 5 yıl başarıyla hizmet verdi. Şimdi bayrağı bize devrediyor ve destekliyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

ÇIKSORUT 2. BÖLGE SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, önceki gün Çıksorut 2. Bölge seçim bürosunun açılışına katıldı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı açılışa çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Seçim bürosunu dolduran yüzlerce partili Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu'nu büyük bir coşku ile karşıladılar.

GÜZEL: 29 MART'TA ZAFERLE AYRILACAĞIZ

Seçim bürosunda yapılan toplantıda açılış konuşmasını Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel yaptı. Güzel, Çıksorut bölgesinin pozitif enerjisinin tüm bölgelere olumlu yansıdığını belirterek, "Yeni bir zafere hep birlikte yürüyoruz. Hükümetimizin ekonomi, sağlık ve eğitimde yaptıkları ortada. Belediyelerimiz başarılı bir 5 yıl geçirdi. Şimdi yerel yönetimlerde de hizmetlerin devamı için birlik ve beraberlik içerisinde seçime gidiyoruz dedi.

FADILOĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARMAYA MECBURUZ

Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu ise, Ak Parti'nin tabanından geldiğini ve Gaziantep'in sorunlarını yakından bildiğini belirterek, "Şehitkamil İlçesinin sorunlarıyla ilgili mevcut başkanımız Metin Özkarslı ile istişare etmek suretiyle yarım kalan projeleri tamamlayacağız. Bunun yanı sıra, halkımızla birlikte sorunları yerinde tespit ederek, doğru bölgelere doğru projeleri uygulayacağız. Çıksorut bölgesi gerçekten tüm seçimlerde önemli rol oynadı. Buradaki sinerji bizleri pozitif enerji aşılıyor. Bu nedenle ilginize teşekkür ediyor. Seçim büromuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şunu biliyoruz ki, 29 Marta'ta bir zafer yaşayacaksak, bu sizlerin eseri olacaktır. Mahalle muhtarıyla, mahalle temsilcisiyle, gençlek ve kadın kollarıyla ve tüm partililerimizle yeni bir zafer bizleri bekliyor. Çünkü, bizler başarmaya mecburuz" diye konuştu.

ERDOĞAN: ARTIK TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise konuşmasına hükümetin bazı önemli icraatlarını anlatarak başladı. Erdoğan, Ak Partinin hortumları kesmesinden ve yoksullukla mücadelesinden bazı kesimlerin rahatsız olduğuna dikkat çekerek, "Hizmetlerimize gölge olmaktan başka bir şey yapmayan muhalefeti halk görüyor. Bu değerlendirmeye geçmişte olduğu gibi, 29 Mart'ta en güzel şekilde yapacaklardır. Ak parti bir dönemi kapamış ve yeni bir dönem açmıştır. Bu değişim elbetteki Türkiye'nini önünü açmıştır. Bu milletin haksızlığa, adaletsizliğe başkaldırışı var. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel ve partililer Değirmiçem Uzay Çatılı Pazer yerindeki esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinlediler.

Rıdvan Fadıloğlu: Her Şey Şehitkamil İçin!

Genel Merkez'in takdiri ile aday olduğunu söyleyen Ak Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, iyi niyet ile halka hizmet etmeye çalışacağını kaydetti. Fadıloğlu, "Her şey kısmet işi. Sabırla bekledim. Genel Merkezi'n taktiri ile aday gösterildim. Allah bu görevde utandırmasın. Allah güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.

Çok meşakkatli bir işe adım attık. Bu işte çok sonuçta çok cefa var. Her şeyden ödün verip halka hizmet etmeye soyunduk. Sonuçta bu memlekete hizmet edeceğiz. Hayırlı evlatları, hayırlı ilim ve hayırlı para olursa insanda amel defteri hep açık olurmuş. Bizde milletin parası ile millete hizmet edeceğiz. Bundan daha hayırlı bir şey yoktur. 12 tane sivil toplum örgütünde görev yaptım. Ben hiçbir zaman görev istemedim. Bana hep görevler verildi. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım " şeklinde konuştu.

Dar Gelirliyi Konut Sahibi Yapacağım!

İlk icraatım TOKİ ile yürütülen projede revizyona gitmek olacak

Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, Proje, insanların gönlüne girme ve insanlarının ihtiyaçlarını gidermek için yapıldığını söyledi. Fadıloğlu, projelerinde buna dikkat edeceğini ifade ederek, "Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğumda, ilk icraatım TOKİ ile yürütülen projede revizyona gitmek olacak. Dar gelirlilere 1+1 ve 1+2 konutlar yaparak, ilçedeki gecekondulaşmaya son vereceğim" dedi.

Daha önce de güzel projelere imza atma imkanımız oldu

Fadıloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanlığı yaptığını ve belediyeciliğe yabancı olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi�nde danışmanlık yapmış olmasının kendisine mutlaka artıları olacağını belirten Fadıloğlu, "Çok iyi deneyimlerimiz oldu. Güzel projelere imza atma imkanımız oldu. Makro projelerle ilgili olarak devamlı çalıştık. Örneğin Tugay yolu çok büyük bir projedir. Oranın Beylerbeyi�ne Organizeye bağlanması önemli bir projedir" dedi.

Gecekondulaşmaya son vereceğiz!

Şehitkamil 2. bölge, imarlı ve imarsız bölge gibi görüldüğüne işaret eden Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İmarsız bölgedeki sıkıntı yine benim düşüncem bizden kaynaklı. Devlet vatandaşın ihtiyacını vatandaştan önce görüp yerine getirirse vatandaş o yanlışı yapmaz. Mevcut belediye başkanımızın yapmış olduğu TOKİ ile bir anlaşma var, 1300 konutluk bir anlaşma. Başkanlığı aldıktan sonra hemen revizyona gidip 1+1 maksimum 2+1 konutlar halinde planlayıp gerçek ihtiyaç sahiplerini uygun ve ucuz şartlarda ev sahibi yapacağız. Tek odalı gecekondularda yaşayan insanlarımıza insanca yaşama imkanı sunacağız."

Rıdvan Fadıloğlu Projelerinden Bahsetti

Rıdvan Fadıloğlu, seçim beyannamesi hazırlıklarını tamamladığını, beyannamede rutin işlerin olmayacağını kaydetti.

Fadıloğlu, "5 yıllık süreç içerisinde, belediyenin gelir kaynakları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak projeleri gerçekleştireceğiz. Belediyenin yapmakla mükellef olduğu rutin işlemler bu beyannamede zikredilmeyecek. Farklı boyuttan ne getirilebiliri yazacağız, her senenin sonunda kısa, orta, uzun vadeye göre hesabımızı vereceğiz. Bir yılın sonunda şunu taahhüt etmiştik. Şunu bitirdik diyebilmek adına 5 senin sonunda da seçim beyannamemizi önümüze koyup yaptıklarımızı işaretleyip yapamadıklarımızı da, neden yapamadığımızı da halkımızla paylaşacağız" dedi.

Seçimi sonunda parti rozetimiz bir kenara çıkacak!

Ak Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, seviyeli bir seçim kampanyası geçirmeyi dilediğini, tüm rakiplerine aynı saygı ve ciddiyetle yaklaştığını belirtti.

Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesi rakip olarak görmek zorundasın. Karıncayı bile hesaba almazsan hata yaparsın. Biz rakiplerle uğraşmıyoruz. Kendi yapacaklarımızla uğraşıyoruz. Kendimizi halkımıza tanıtma için uğraşıyoruz. Yapacaklarımızı izah ettiğimiz takdirde halkımızın bize güveneceğine inanıyorum. Tek istediğim şey, seviyeli bir seçim kampanyasının olması. Bu dönemde diğer aday arkadaşlarında tatlı bir rekabet çerçevesinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Amaç bir, onlarda bu memlekete hizmet etmek istiyorlar. Bizde bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Seçmen hangimizi layık görürse ona olur verecek o arkadaşımız görev alacak. Ve seçimin sonunda parti rozetimiz bir kenara çıkacak. Biz o bölgedeki tüm halkımızın Belediye Başkanı olacağız. Kesinlikle bir ayrımcılığımız söz konusu olamaz."

Rıdvan Fadıloğlu'ndan Proje Harekatı

AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, halkla kucaklasan bir belediyecilik anlayışıyla göreve talip olduklarını belirterek, "Ortadoğu'nun merkezi olan Gaziantep'i modern ve Avrupai bir kent yapabilmek için göreve talip olduk. Teşkilatımız ve Şehitkamil halkının desteği ile Şehitkamil'i el ele vererek, daha modern ve yaşanabilir metropol bir ilçe görüntüsüne büründürmek istiyoruz. Sosyal tesisleriyle, yeşil alanlarıyla, örnek sokaklarıyla ve caddeleriyle, insanların severek yaşayacağı bir Şehitkamil sözü veriyoruz" dedi. Fadıloğlu, mevcut Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın deneyimli bir başkan olduğunun altını çizerek, "Metin başkanımız, görevi süresince çok güzel hizmetler yaptı. Aynı hizmeti arttırarak ve yeni projelerle zenginleştirerek; siz değerli Şehitkamil halkına hizmete devam edeceğiz" dedi.

ŞEHİTKAMİL ÖRNEK İLÇE OLACAK

Şehitkamil Belediyesi'nin sadece Gaziantep'in değil Türkiye'ninde örnek alacağı bir ilçe haline getirmek için ellerini taşın altına koyduklarını belirten AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, "Partimiz ve teşkilatımız bize güvenerek, bu göreve uygun buldu. Simdi Şehitkamil halkının da güvenini kazanarak, halka hizmetin hakka hizmet bilincini kendime düstur edineceğim. Şehitkamil halkını güzel günlerin beklediğinin altını çiziyorum ve onların desteğini bekliyorum" diye konuştu.

FADILOĞLU, MODERN PROJELERLE GELİYOR

AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fadıloğlu, biz yerel belediyeciliği çok iyi biliyoruz. Yıllardır Gaziantep'in için bir çok çalışmalarda yer aldıklarını belirterek, söyle konuştu: "Partimizin belediye başkanlarını yaptıkları gözle görülür hizmetlerle Gaziantep'in çehresini değiştirdiler ve herkesin takdirini kazandılar. Ben ve ekibim kısmet olursa, hazırladığımız ve tespit ettiğimiz projelerle bu hizmeti daha arttırarak devam ettirmek niyetindeyiz. Bunun için özveriliyiz, kendimize güveniyoruz ve halkımızın bize bu fırsatı vereceğine inanıyorum."